FESTINA er en del af Festina Group – en urgruppe som består af blandt andet Festina, Jaguar, Candino og Calypso. FESTINA er oprindeligt et schweizisk urmærke stiftet i 1902. Miguel Rodriguez, som i dag er indehaver af Festina Group, grundlægger i 1980 Relojes Lotus i Spanien. I 1984 erhverver Miguel Rodriguez FESTINA og danner Group Festina-Lotus. Festina Group har i dag hovedkontor og lager i Barcelona, Spanien, hvor al distribution foregår fra.
FESTINA har altid været storsponsor indenfor sportens verden, og har siden 1992 været officiel tidtager af Tour de France, og er i dag officiel tidtager af de tre største europæiske cykelløb – Tour de France, La Vuelta a España og Giro d’Italia.

FESTINAs mest populære og anerkendte kollektion er Tour de France Collection – FESTINA Speciel Edition, som udkommer hvert år i forbindelse med årets Tour de France. Uret bliver ofte et samleobjekt for de mange Tour de France entusiaster og cykelfans verden over. Uret er af meget høj kvalitet, med stopur og flotte detaljer, som giver associationer til cykelsporten, og produceres kun i en begrænset periode. Se hele udvalget her på siden.